Het kamerkoor van de Catharinaparochie in Oosterhout

Zondag 13 oktober

De Capella Catharina zingt tijdens de hoogmis om 10.00 uur in de Sint-Jansbasiliek in Oosterhout de Missa Salve Regina van Marinus de Jong, ‘Do not be afraid’ van Philip Stopford en Psalm 150 van César Franck.

Het koor

Foto: Caspar van Aggelen.

De Capella Catharina verzorgt eens per maand een viering in de Sint-Jansbasiliek in Oosterhout. Het repertoire bestaat uit meerstemmig klassiek repertoire uit alle eeuwen. Het koor staat onder leiding van Jan Willems. Ton Stevens is als organist bij het koor betrokken.

Voor de Capella Catharina zoeken we nog enkele enthousiaste zangers en zangeressen tussen de 20 en 50 jaar die het een uitdaging vinden om klassiek repertoire van hoge kwaliteit in te studeren en maandelijks uit te voeren tijdens een viering op zondagmorgen of zaterdagavond. Om de kwaliteit te garanderen, wordt bij aanmelding wel een stemtest afgenomen.

De repetities vinden plaats op vrijdagavond tussen 20.15u en 22.15u in Het Koetshuijs, naast de Pastorie aan de Markt. waarna er uiteraard de mogelijkheid is om samen wat te drinken in het Oosterhoutse uitgaansleven: een uitdieping van de eeuwenoude relatie tussen kerk en kroeg!

Dus: ben je tussen de 20 en 50 jaar? Hou je van zingen van klassiek repertoire en een gezellige sfeer? Kom dan gerust eens kijken en luisteren bij een uitvoering of repetitie.

Het Koetshuis vind je naast de pastorie, Markt 17, Oosterhout. Voor vragen: capellacatharina@gmail.com

Witte Donderdag

De Capella Catharina zong ook dit jaar weer tijdens de Witte Donderdagviering in de Basiliek.

Aan het eind van de viering zong de Capella Catharina het Miserere van Gregorio Allegri. Oorspronkelijk alleen bedoeld voor de Sixtijnse Kapel in Rome, maar nu overal ter wereld uitgevoerd als een van de bekendste koorwerken uit de muziekgeschiedenis.
De sfeer van het Miserere en de tekst van psalm 51 onderstrepen het ‘dramatische’ moment van het ontkleden van het altaar als symbool voor het sterven van Jezus, dat de volgende dag op Goede Vrijdag herdacht wordt.
[su_youtube url=”https://youtu.be/13LZST2Iun8″]https://youtu.be/13LZST2Iun8[/su_youtube]
Het koor zong verder onder meer ‘Christus factus est’ van Anton Bruckner – ook al zo’n icoon uit de muziekliteratuur.

En het Kyrie en Agnus Dei uit de Missa brevis van G.P. da Palestrina.

Palmzondag 2017

De Capella Catharina zong op Palmzondag tijdens de viering in de Laurentiuskerk in Breda-Ginneken onder meer ‘Christus factus est’ van Anton Bruckner, ‘O quam amabilis’ van Jos van Amelsvoort en ‘Ingrediente Domino’ van Floris van der Putt. Bekijk hier de uitzending.

Meld je aan bij Ilse Willems via capellacatharina@gmail.com en kom een maand lang kennis maken. Waarna we je na een stemtest hopelijk als lid van ons koor kunnen verwelkomen.

Scroll to top