Welkom als nieuw lid bij de Capella Catharina!

Als bestuur van de capella zijn wij erg blij met jou als nieuw lid. We hopen dat we samen mogen genieten van een lange samenwerking gebaseerd om het maken van mooie muziek.

Als lid van de capella zijn er plichten waar je aan dient te voldoen. Zo is er contributie te betalen, is er een kledingvoorschrift en andere zaken. Hieronder vind je informatie over deze zaken.

Muziek
De bladmuziek ontvang je tijdens de repetities. Tevens staat op Googledrive de meest recente repertoirelijst. Zorg ervoor dat je bladmuziek altijd op orde is. De muziek hoort in de juiste map: een grijze brede map voor alle muziek – repetities, en een zwarte smalle map – uitvoeringen. Ook deze mappen ontvang je tijdens een van de eerste repetities.

Contributie
De contributie is 65 euro per jaar[1]. Dit mag in twee termijnen betaald worden, te weten 32,50 euro in februari en 32,50 euro in september. Word je lid tussen deze maanden in, dan betaal je voor de maanden dat je lid bent (5 euro per maand).

Kledingvoorschrift
Omdat we als Capella Catharina professionaliteit willen uitstralen bij onze uitvoeringen en we vaak in kerkelijke setting zingen, hebben we binnen het bestuur de volgende richtlijn voor de koorkleding afgesproken (de eventuele aanschaf is voor eigen rekening):

Heren
Zwarte pantalon + zwart colbert
Zwart overhemd
Witte stropdas
Zwarte schoenen / zwarte sokken

Dames
Zwarte broek / jurk / rok (jurk en rok over de knie)
Zwarte blouse / truitje / jasje met minimaal kort mouwtje (zodat de schouders bedekt zijn)
Zwarte / antracietkleurige panty
Zwarte schoenen / laarzen
Wit accent: sjaal / broche / sieraden o.i.d.

Uitzondering kerst:
Alles hetzelfde (zwart), maar nu met een rood accent.

Algemeen
Het bestuur behoudt zich het recht voor om, indien wenselijk, koorleden aan te spreken op hun kledingkeuze.

Communicatie
• Whatsapp
Als je beschikt over whatsapp, dan kun je toegevoegd worden aan de capella groepsapp. Er is er eentje voor zakelijke dingen (merendeels afkomstig van het secretariaat/bestuur) en eentje voor kletspraat (voor de rest).

• Email
Je kunt emails verwachten, met name voor langere berichten en wanneer het belangrijk is dat ook niet ‘appers’ het bericht ontvangen.

• Googledrive
Op Googledrive kun je de muziek vinden die we zingen. Het betreft bladmuziek en van de meeste nummers ook studie partijen. Zo kun je je thuis goed voorbereiden op de repetitie en uitvoeringen.

Vooral als nieuw koorlid vormt dit een handige manier om repertoire, dat bij de andere koorleden reeds bekend is, zelfstandig te kunnen instuderen. Tijdens de repetities streven we er namelijk naar, zo min mogelijk ‘noten’ te studeren, maar vooral met de afwerking en de koorklank bezig te zijn.

Verdere informatie zoals jaarplanning, ledenlijst en kledingvoorschriften zijn ook op Googledrive te vinden.

Je wordt voor het delen van Googledrive uitgenodigd.

Aanwezigheid
Er wordt verwacht dat je op alle repetities en uitvoeringen aanwezig bent, we zijn immers een klein koor. Dat betekent dat jouw individuele vocale inbreng veel groter is dan bij een groot koor. Daarom is aanwezigheid extra belangrijk. Afmelden kan bij het secretariaat en/of de groepsapp.

Algemeen gedrag
De capella is een leuke groep mensen die kerkelijke muziek maken. Bij onze uitvoeringen vertegenwoordigen wij de Catharina Parochie. Dit betekent dat we bij onze repetities en de uitvoeringen gedragsregels hanteren.

Tijdens zangrepetities

  • Mobiele telefoons gaan uit of op stil.
  • Als de aandacht op één stemgroep is gericht, zijn de andere stemgroepen stil.
  • We streven er met elkaar naar om op tijd te beginnen: 20 uur
  • Wij hebben oog voor persoonlijke omstandigheden. De commissie Lief en Leed draagt hiervoor zorg.

Tijdens optredens gelden dezelfde regels. Daarnaast houden we ons aan de volgende regels:

  • Vanaf het moment van aantreden op het podium tot het einde van de viering/concert gedragen we ons (semi-)professioneel.
  • Wij hebben respect voor de organisatie en het publiek.

Indien een lid zich niet houdt aan deze gedragsregels zal het lid hier op worden aangesproken door het bestuur.

Opzegging
Indien je je lidmaatschap op wilt zeggen, dan kun je dit in december of in juli aangeven. Daarna vervalt je contributie per de volgende februari of september. Mocht je onverhoopt tussendoor je lidmaatschap moeten beëindigen, dan geldt er géén restitutie voor de contributie.

Verdeling taken – behalve de bibliothecaris is dit tevens het bestuur.
Voorzitter: Saskia
Muzikale zaken: Jan W
Secretariaat: Ilse
Penningmeester: Josine
Extra bestuurslid: Yvette
Bibliothecaris: Jouke

Namens het bestuur van de Capella nogmaals hartelijk welkom!


  1. Dit is het bedrag in 2016 voor werkende leden. Voor studerende leden geldt 60 euro per jaar.  ↩
Scroll to top