Het koor

In februari 2011 werd door pastoor Anton Kamps een nieuw liturgisch koor opgericht voor de zojuist gevormde Catharinaparochie in Oosterhout. Het koor kreeg de naam Capella Catharina. De Capella Catharina verzorgt eens per maand een viering in de Sint-Jansbasiliek in Oosterhout. Het repertoire bestaat uit meerstemmig klassiek repertoire uit alle eeuwen. Het koor staat onder leiding van Jan Willems. Ton Stevens is als organist bij het koor betrokken.

De reacties van de kerkgangers en van de pers over de prestaties van dit jonge koor, zijn zeer positief. De huidige leden zijn vaak in hun jeugd of studententijd actief geweest in diverse koren. Zo zongen een aantal leden vele jaren bij De Oosterhoutse Nachtegalen, het Jeugdkoor Sint-Jan, Jongerenkoor YRDV en diverse kamerkoren (Groningen, Leiden, Roosendaal). Veel leden volgen ook privé nog zanglessen.

Voor de Capella Catharina zoeken we nog enkele enthousiaste zangers en zangeressen tussen de 20 en 50 jaar die het een uitdaging vinden om klassiek repertoire van hoge kwaliteit in te studeren en maandelijks uit te voeren tijdens een viering op zondagmorgen of zaterdagavond. Om de kwaliteit te garanderen, wordt bij aanmelding wel een stemtest afgenomen.

De repetities vinden plaats op vrijdagavond tussen 20.00u en 22.00u in Het Koetshuijs, naast de Pastorie aan de Markt. waarna er uiteraard de mogelijkheid is om samen wat te drinken in het Oosterhoutse uitgaansleven: een uitdieping van de eeuwenoude relatie tussen kerk en kroeg!

Dus: ben je tussen de 20 en 50 jaar? Hou je van zingen van klassiek repertoire en een gezellige sfeer? Kom dan gerust eens kijken en luisteren bij een uitvoering of repetitie.

Het Koetshuis vind je naast de pastorie, Markt 17, Oosterhout. Voor vragen: capellacatharina@gmail.com

Scroll to top